Dagbesteding

Ben je 14 jaar of ouder en geeft school aan dat ze je op dit moment niet verder kunnen helpen? Of ben je al wat ouder en kun je wel wat hulp gebruiken om weer structuur in je dagen te brengen? Dan kan onze (tijdelijke) dagbesteding de eerste stap zijn om je spoor te hervinden. 

Wat het je brengt

We bieden je een plek waar je erbij hoort, waar jouw talenten en inspanningen gezien worden en jezelf weer kunt ontwikkelen. Iedereen is welkom en iedereen krijgt uitdaging en ondersteuning op maat. 

Een deel van onze deelnemers stroomt na verloop van tijd door naar een betaalde baan of een BBL-traject. Soms in onze smederij en meestal elders. 

Dit houdt het in

Je krijgt een plek bij één van onze partnerondernemingen: Smederij Zwolle of spellenwinkel The Fantasy Realm. Waar je geplaatst wordt hangt af van wat je graag doet, waar je goed in bent en wat je hulpvraag is. Hier ga je minimaal één en maximaal tien dagdelen per week aan de slag.  

In de winkel kun je helpen met bijvoorbeeld met het organiseren van activiteiten, de inkoop, schilderen van miniaturen, wegbrengen van webshoporders en het maken van flyers. Daarnaast draait het hier ook om plezier en nieuwe contacten. Je speelt Dungeons & Dragons, Warhammer, of één van onze andere spellen. Ook buiten de dagbesteding kun je altijd aanschuiven bij activiteiten die we in de winkel organiseren. Alles onder begeleiding van shopkeeper Lennart

In de smederij kun je op je eerste dag al beginnen met smeden. Stap voor stap maak je je het smeedambacht met oefeningen en projecten uit je eigen werkboek, onder begeleiding van Floris. Op den duur kun je soms ook werk in opdracht doen en/of smeedworkshops verzorgen. 

Al doende leer je nieuwe sociale en professionele vaardigheden en leer je jezelf beter kennen, zodat je de plek in de maatschappij kunt vinden die bij je past. 

Praktische zaken

De dagbesteding vindt plaats in Zwolle, waar zowel de smederij als de winkel zijn gevestigd. De financiering verloopt veelal via het gemeente of het UWV. Soms betalen deelnemers zelf. 

Denk je dat dit traject passend voor je kan zijn? Stuur ons eenvoudigweg een bericht. Dit is hoe we daarna altijd beginnen: 

  • We plannen dan een moment waarop je kunt komen kijken en een gesprek hebt met onze dagbestedingsbegeleider. 
  • Als we denken dat dagbesteding inderdaad bij je past, plannen we een proefdag
  • Als de proefdag bevat, plannen we een proefperiode van drie maanden. 
  • Als ook die succesvol verloopt en je langer bij ons wilt blijven, plaatsen we je definitief. Dit kan voor bepaalde óf onbepaalde tijd, afhankelijk van je situatie.