Individuele begeleiding

Je bent tussen de 7 en 30 jaar en gemotiveerd om wat van je leven te maken. In je vrije tijd weet je je ook prima te vermaken, maar op school of werk loopt het niet zoals je wilt. Je komt bijvoorbeeld vaak te laat, krijgt kritiek die je niet zag aankomen en voelt je steeds vaker ‘meh’. Maar wat er nou precies aan de hand is? 

Als je dit herkent, is dit traject voor jou. Je hoeft vooraf nog niet te weten wat je probleem is. We helpen je juist om helder te krijgen waarom het niet lekker loopt. En wat je daaraan kunt doen.

Wat dit traject je brengt

Na 12 tot 18 maanden heb je de boel weer op de rit. Je weet waar de schoen wringt en hebt de lifeskills geleerd die je nodig hebt om je zelfgestelde doel te bereiken. Kortom: je hebt je spoor hervonden. 

Wat je gaat doen

In dit traject krijg je individuele begeleiding op maat. Meestal zien we elkaar één keer per week. In de tussentijd hebben we vaak digitaal contact. 

De focus ligt hierbij niet op het verleden, maar op je huidige situatie en waar je naartoe wilt:

  • Inzicht: we stellen vragen, geven je opdrachten en spiegelen wat we je zien doen. Zo krijg je stapje voor stapje helder waar je tegenaan loopt en hoe je dit kunt oplossen.
  • Lifeskills: als je eenmaal weet wat er aan de hand is, blijkt de oplossing vrijwel altijd eenvoudiger dan je denkt. Vaak komt het aan op het eigen maken van een aantal vaardigheden. We leren je bijvoorbeeld hoe je doelen en obstakels kunt ophakken en zo behapbaar kunt maken. Slechte gewoonten leer je af en in plaats daarvan leer je de dingen doen die je wél verder helpen. 

Hiernaast kunnen we zo nodig aanschuiven bij gesprekken met instanties zoals school. 

Praktische zaken

De gesprekken vinden plaats bij ons op kantoor, thuis of waar de problemen worden ervaren.

We beginnen altijd met een (kostenloos) kennismakingsgesprek van dertig minuten, waarin we onderzoeken of er een match is. 

De financiering verloopt veelal via het gemeente, soms betalen deelnemers (deels) zelf. 

Lees verder >>